Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Söndagsbrunch
2019-04-28 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-05-05 11:00 14:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

BORT FÖR 200.000

Lite tunt med häst var det i ett par tre löp, när Årjängstravet laddade upp inför storhelgen med ett lunchtrav, men när vädret var på vår sida fanns ingen anledning att klaga. Många (små) hästägare laddade för kvällens ASVT-auktion på nätet, när Stall Färjestads båda hästar Deepak Am och Xanthis Amazing skulle gå under klubban. För den förstnämnde betalades till slut 50.000 kronor medan hans stallkamrat X A betingade det fyrdubbla priset. Sannolikt gjorde köparna i båda fallen en hyfsad affär.

Instundande söndag blir det till att hänga vid datorn igen, www.travsport.se f v b Tävlingskalender. Inemot aftonen lär där komma startlistan för Årjängs Stora Sprinterlopp 2017.
Bara nu inte åskan slår ut våra förbindelser till det överjordiska. Katastroftankar kan man ju kosta på sig en sån här gång. Vi som är lite asatroende rycker till var gång vi hör Tor komma skramlande från Holmedalshållet.

PS. Förra gången hade jag hittat en hembygdsdikt bland gamla brev till redaktionen. På allmän begäran garanterar jag att det inte blir flera sådana pekoral i den här spalten. Fast i och för sig, man vet ju aldrig.


Under de månader hon funnits i Peter Strömbergs vård har Xanthis Amazing sprungit in mer än 200.000 kronor på 9 starter i Färjestads färger. Enda segern var överlägsen. Den kom i Åmål under Bluestravet 28 juni och var värd 30.000. Sedan Fredrik Berg bärgat vinsten i Wången Cup-loppet avtackas här den spurtstarka märren av en massa delägare, komna ända från Karlstad, Holmedal, Årjäng, Åmål och Åmotfors och andra befolkningscentra. En bandagerad Peter på ena sidan av stoet, hemsideansvariga Johanna Karlin på den andra.

En efterlängtad comeback gjorde Årjängs speciella hemmafavorit, den läckre Monfalcone. Han kördes föredömligt försiktigt av sin tränare Tom Horpestad men spurtade ändå friskt till andraplatsen bakom J.S.Apollo och Rune Silvén. 

I mycket god tid kunde segern bokföras för dagens i särklass överlägsnaste segrare Global Utility/Magnus Jakobsson. Det skedde i ett nästan pinsamt svagt 3-åringslopp, där segraren på sina 17,3 var enda häst under 1.20.

Jan-Erik Hansson hälsas välkommen åter i sin spalt Värmlandstrav. Han behövs! Han har hittat en verkligt fartfylld fotofullträff från ett montélopp i Åmål. Jag tror att Frida Persson är upphovskvinnan till bilden.

Såsom varande en som skulle se ett varv i dubbelsulky som en skräckblandad utmaning, är blotta tanken att sitta på hästryggen i 1.15-fart utan nåt annat än en sadel att hålla sig fast i, så svindlande att jag nu ser mig nödsakad att ta en Treo.


 

4 juli 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!