Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

ASAFA KAN KLÄ SIG I OSSIANS TÄCKE

Ove R Andersson, vår 5-faldige champion en gång i tiden, var inte helt övertygad om att hans Asafa var mogen att ge sig in i hetluften redan nu, men där tror vi att Ove hade fel. I alla fall var det en smått imponerande seger 8-åringen tillsammans med Kristian Lindberg tog i Ossian Anderssons Minneslopp, Blomskogstravets huvudlöpning.

Ossian var som de minnesgoda erinrar sig en amatörkusk och uppfödare som med små medel och ganska billiga hingstar lyckades få fram dugliga travare, ja till och med en V75-vinnare, Stjärngallant. Hederstäcket hamnade nu hos Ove R, en man som Ossian mötte i många lopp under 1980-talet och runt däromkring. En av dagens vinnare, Kung Rossi, har anor från Ossians uppfödning och anknytning till hans dotterdotter Linda Pulkkinen.

I sulkyn bak Kung Rossi satt Östen Johannesson, som blev något av dagens man under denna vårliga solskensdag. Han vann nämligen ytterligare två lopp, med Krabat och Plura Ill, den senare ägd och tränad av Rune E Johansson, 78, den rutinerade amatören från Ed som med ålderns rätt trappat ner på sin verksamhet och nu bara har den här 5-årige valacken på sin träningslista. En vinnarhäst flera gånger, tippar vi.

Att vinterns publikrekord skulle ryka all världens väg var i det ljuvliga vädret en självklarhet. Dagens målfotograf, den säkre bedömaren Lars Olsson från Åmotfors, meddelade att de tillstädeskomna, inklusive tävlande och funktionärer, var så många som 284. Inte illa om man betänker konkurrensen från televisionens boostar och grand slammar och jackpottar. Många tog dessutom på kvällen chansen till en rivig svängom vid travsexan i Folkets Hus, Blomskog, där nyvalde ordföranden Bjarne Albinsson prisutdelade och populära Mats Lennartz stod för musiken.

Äntligen var det fritt fram för 3-åringarna att springa hur fort som helst efter ett antal idealtidslopp. Zigge Hegero och Mats Andersson kastade loss och kom i land på 1.47,2.

Gunnar Kylén, 69, har verkligen pensionen säkrad, om han skulle vilja ta ut den. Den sköna Moe Braga är bara 7 år och kommer att försörja både Gunnar och sig själv under ett antal år framöver. En så bra häst som Vinnmin såg farlig ut en bit in på upploppet, men Sillerudsfuxan var helt obeveklig.Kung Rossi har inte visat vilken bra häst han är förrän nu. Hedrade på sitt sätt Ossians minne, när han var första vinnaren i Östen Johannessons trippel.

Magnus Danielsson fyller 87 om en månad men är still going strong som det brukar heta. Hans forna stjärna Millgona har lämnat Krabat, 6 år, som verkar ha mycket att hämta under 2016. Östen Johannesson körde ett föredömligt löp på väntan och vann mycket enkelt när han lättade på tömmarna.

Asafa, 8, skulle, misstänkte man, få det svårt att hålla undan för tre år yngre klasshästen Eddie, men så blev det inte alls. Ossian Anderssons Minneslopp gick till Leverhögen utan större tvekan. Kung Rossi, har f ö nära anknytning till Ossian Andersson.

BLOMSKOGSDAGENS VINNARE

1. (ponny A) Emmeros Atlas/ Alva Larssob 2.57,1

2. (ponny B) Micklo Nick/ Sandra Johansson 1.56,6

3. Zigge Hegero/ Mats Andersson 1.47,2

4. Kung Rossi/ Östen Johannesson 1.20,2

5. Krabat/ Östen Johannesson 1.19,0

6. Plura Ill/ Östen Johannesson  1.38,3

7. Asafa/ Kristian Lindberg  1.18,0

8. Moe Braga/ Gunnar Kylén  1.29,8

9. (monté) T.M. Continental/ Niclas Benzon  1.17,3

27 februari 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!