Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

ÅRJÄNGSGRABBAR MED RÖSTRESURSER

Häromsistens upplevde vi en formlig invasion av lyckliga hästägare på Årjängstravets vinnartribun. Där var trångt, fast lyckligtvis inte alla 1500 andelsägarna i Rikshästen Conrads Wilhelm var på plats, Wille som på Stordagen vann ett V75-lopp och f ö startar igen på Åby kommande lördag, 15 augusti, i hårdast tänkbara sällskap. Rankad 6:a av förståsigpåarna.

Några 1500 är det inte som äger Edindy, en 3-åring e Racer Bourbon-Global Friend. Men redan 11 glada nordmarkingar kan höras långt, åtminstone en bra bit bortom Trantjärn. Deras häst debuterade på allra bästa sätt genom att via en fräsande spurt plocka ner sina konkurrenter till ett odds som hör- och synbarligen gladde delägarna, 8.18.

Gemensam nämnare för Conrads Wilhelm och Edindy är Årjängs nye tränare, Kristian Lindberg. Ägargruppen har ett bra tag varit ute efter att skaffa häst ihop och Kristian hade fått uppdraget att leta upp nånting bra. I mars ringde han och meddelade att han hittat en han trodde på. ”Inte billig, men han ser bra ut”. Och nu, några månader senare, har Edindy börjat betala av på inköpspriset.


Det bet bra för Edindy, när Kristian Lindberg gav marschorder på upploppet. Kefas på innern bli trea, Hajson i mitten tvåa men hemmahästen ytterst var först när mållinjen passerades.

Daniel Galic står som företrädare för kompisgänget. Han intervjuas av dagens referent, Johannes Youssef, medan Daniel Olsson närmast kameran bara ser allmänt belåten ut. T v tar Raimo Niemelä emot gratulationer från allmänheten. Raimo, själv en gång i tiden lika duktig i sulkyn som på fotbollsplanen, har två söner som meddelägare i Edindy.

 

Tony, den ene av tribunens väktare, skyndar till med segerrosetten i näven, medan Edindy helt cool gör sig redo för sin karriärs första vinnarfotografering. 

Som sponsor i Valnevikens Stuteris lopp fick även Åke Wall beträda vinnartribunen en stund efter Edindys framträdande. Åke, här beledsagad av ung släkting, är uppfödare av den talangfulla 3-åringen. Han, d v s Åke, har nära Årjängsanknytning genom hustru Mona (Lundblad).


 

11 augusti 2015

Skriv kommentar
Dela med andra!