Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

APRIL APRIL

 

Idag är det den stora humordagen, då det ena utbrottet av skämtsamheter efter det andra drabbar oss trögtänkta. Själv har jag länge gått och grubblat på nåt riktigt megaskoj, nåt som kunde bli en klassiker i paritet med Kjell Stenssons nylonstrumpa på TV:n, även om det inte är helt enkelt att bräcka den gubben.

Ett par idéer jag kämpat med har med trav att göra. Kanske man skulle kunna bygga till vår startbil och ge plats till åtta, nio åskådare för att liksom på parkett mot avgift (500 spänn?) följa ett travlopp? Likt en dubbeldäckare i London? Med nuvarande tempo i avfolkningen på publikplatserna skulle snart rent av nästan alla travbesökare rymmas i övervåningen? Efter sex resor får man den sjunde gratis.

En annan grej som jag tror skulle dra in pengar, vore att låta våra idrottsklubbar betala en (bra) slant för att få se sina färger i utvalda travlopp. Häst nr 1 i Töcksfors helröda, nr 2 i Karlandablått, 3:an i ÅIF:s gulsvarta osv. Svanskog IF, Bovikens IF, Blomskog, Nysäter, Väringarna och Lennartsfors IF skulle säkert också gärna se sina tröjor flyga fram på travovalen och troligen sympatiinvestera ganska ordentliga totopengar på sina favoriter. En win-win-situation!

Ridå! Här kommer en sur jävel och påstår att mina nykläckta idéer redan är förverkligade. Det har den sure läst i Ronden. Jag lägger mig platt. Stensson får stå kvar överst på pallen.

Överst på den pall där Årets Champion på Årjängstravet vid älgjaktstid ska trona finner vi efter en ganska grå och kulen premiärlunch Jan Roar Mjölneröd från andra sidan gränsen. Han tog med två väldigt överlägsna kamrater, Bol Odin,3, och Osen Prinsessa,5, en dubbelseger. Jan Roar har det väl beställt med duktiga hästar i sitt stall så han kommer att finnas med länge i diskussionen om championtiteln 2016.
Kristian Lindberg, hemmatränaren i Leverhögen, var annars den som inledde travåret genom att med familjehästen Kim Klipp spurtslå Valnes Filippa, Mikael Jakobssons fina 5-åring. Kristians reklamhäst, Conrads Wilhelm, blev däremot bara tvåa, för han fick aldrig riktigt grepp om smygkörde Mårten Marje (Paw Mahony) som sin vana trogen spurtade grant. Tibban gav en annan hemmatränare, Tom Horpestad, en pinne och gästerna från Åby, Robert Bergh och Veijo Heiskanen, tog var sin.

Onsdag 6 april kl 17 är det dags för säsongens sista ISTRAV. Välkomna! Hoppas att det inte drar alltför mycket häst och folk från den extrainsatta V75-dag vi enligt dagens Värmlandstrav (J-E Hansson) begåvas med om 8 dagar. Dit ska enl uppgift anmälas senast i kväll 1 april kl 20.

Med rätt enkla medel bygger man upp en VIP-läktare ovanpå startbilen och ger 9 pers upplevelsen att verkligen följa travloppen från parkett

Nog vore det festligt att se Töcksfors röda färg dominera även på travbanan, liksom den gör på fotbollsplanen, där de här tjejerna forsar fram genom serierna. Grattis!

1 april 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!