Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

ANER IKKE


V64, DET GILLAR VI
Efter tre omgångar med lunch- eller ottetrav blev måndagen den 22 maj den första ”riktiga” tävlingsdagen med kvällsstart och V64. Givetvis kom också publiken i större antal, 2208 närmare bestämt. Om det avser betalande besökare, är det storligen glädjande. Möjligen kan siffran dock vara en friserad sådan, det vet jag inte.

KRISTIAN FÅR SAMSAS MED TVÅ NORRMÄN
En som verkligen tog för sig var Åsbjörn Tengsareid, som inte alltför ofta gästar Nordmarken. Han är sedan 1999 professionell tränare för ett 15-tal hästar (däribland Petter Rags som vi några gånger sett i svensk TV) och har sin hemvist i Sandefjord, det forna valfångstcentret på västsidan Oslofjorden med en rejäl bit väg att köra för den som har ställt in GPS-en på Årjäng. Den turen satsade Åsbjörn på och tre hästar hade han att kuska, ingen av dom dock i hans egen träning. Bättre kunde han inte ha löst sin uppgift, för det blev full pott och direkttransport upp till toppskiktet av Årjängs kuskliga, där landsmannen Göran Antonsen före måndagen tronade i ensam ledning. Efter seger med Flying Garbo får hemmalagets Kristian Lindberg numera samsas med de två norskarna högst upp på pallen.

KJELL OCH BJÖRN OCH ÖSTEN

Björn Goop gjorde sitt premiärbesök för året på banan där han 14 gånger hyllats som champion. Mer än en gång har han vunnit Centerpartiets lopp och så blev det även 2017. Vid varje tillfälle har partiets starke man i Karlanda, Kjell Olsson, prisutdelat. Samma sak i år, när Björn enkelt vann med Årjängsstallet Creations He´s A Diffacolt. Längst t v Östen Johannesson från hästägareföreningen.

KVAR PÅ PALLEN

Even Elvenes har på sin Facebooksida den här bilden av Göran Antonsen, mannen bak succétravaren Lionel. Vi vill så innerligt gärna tro att fotot illustrerar Görans reaktion när han får budskapet att han fortfarande behåller silverplatsen i Årjängs championliga.


ANER IKKE
Med 800 kvar trycker blivande vinnaren Aner Ikke och Åsbjörn Tengsareid på utanför ledande Aro Eld/ Per Oleg Midtfjeld. Ett dramatiskt skede som avgör Moelvens lopp under V64-kvällen. Publiken anar icke vad som sker, men det gör ju det hela bara så mycket mera spännande.

KULINARISK UPPLEVELSE

Trots att jag när det gäller mat är en ganska gnällig typ, måste jag få nämna en kulinarisk upplevelse jag under kvällen hade i Damklubbens café. Där serverades en typ av hembakade äppelmuffins, som jag är bergis på skulle ha fått den kräsna Michelingubben, han med däcken, att treva efter lappen med högsta betyget, tre stjärnor. ”Trois points” skulle han ha vrålat, för det franska språket är han en hejare på. 

23 maj 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!