Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

ÅLDERSTRAPPAN

Att snacka ålder, det gav jag mig med redan vid 50 sådär, livets höjdpunkt när allt vänder. Hm! Nu vid 60+ borde det vara totalförbjudet.

Men under arbetet med Årjängstravets jubileumsbok (80 år) flöt det upp ett fotografi, knäppt av min gode vän Sven Setterlind när han som 14-15-åring drev runt på travet och plåtade. Här ovan har han hamnat i backen upp mot det som idag är drive-in-parkering. Till vänster kan man ana den damm, varifrån tankbilen fick sitt vatten, när banan blev för torr. Den närmast sittande kraftige farbrorn i hatt är mig bekant, fast jag (med ålderns rätt, ha!) tappat hans namn. Jag är nästan bergsäker på att han är just 60 gammal år vid detta tillfälle. Vi talar nu om år 1951.

Vad vill jag nu ha sagt med detta? Jo, att vår tids 87-åringar är, och ser ut att vara, betydligt yngre än gubben i trenchcoat. Särskilt måste det gälla herrar som sen barnsben insupit lukten av hö och hästskit i värmländska stallar. Bevisas här nedan!

De tre äldsta med giltig B-tränarlicens försedda personerna i vårt land är alla hemmahörande i vår region! Du ser dem på bifogade fotografier! Han i blått är äldst, Arne Simonsson i Svanskog, född 9 februari 1929, fotograferad av Hasse Svennehed för inte alls länge sedan. Två månader yngre är Magnus Danielsson, Sandviken, Trankil, här i damernas kafërestaurang förra travdagen, medan grabben på bronsplats, Rune Andreasson, Åmotfors, längst ner får vänta ända till sista juli på 87-årstårtan. Elsa har lovat baka.

Arne har två hästar på träningslistan; Improve Southwind och Fast Alexander, medan Magnus har en, Krabat, och Rune likaledes en, Köla Mina.


 

13 juni 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!