Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Veckan med prao, Vägar, Hästkrafter och Allsång på Gränsen.

Veckan med prao, Vägar, Hästkrafter och Allsång på Gränsen.
Av Katarina Johannesson Årjäng Söndag 17 April, 2011

Veckan som gick var ovanligt rolig, Simon Sjögren praktiserade hos mig. Simon går i åttan på Silbodalskolan och hade valt att praktisera som kommunalråd. Det var oerhört intressant och givande för mig att ha Simon med. Jag kom till insikt och eftertanke på hur en arbetsvecka kan se ut. Det är väldigt bra att ha med någon som stannar upp och ställer frågor och reflekterar över arbetsdagen. Simon har ett gediget intresse för politik och samhällsfrågor och han är mycket engagerad.
En dag på jobbet med Simon Sjögren.

På måndag var det möten om vägar. Infrastruktur är viktigt för att kommunen ska fungera och utvecklas. Det blev åkande mellan Karlstad och Dalsland. På tisdagen samlade vi en grupp som planerar för aktiviteter för travdagarna i samband med stortravet i mitten av juli. Här snackar vi bl.a hästkrafter i flera tappningar. Tisdag kväll blev det bilder från gångna tider med Sven Widén på vårt nya bibliotek.


Föredragshållare från polisen och socialtjänsten i Södertälje.På onsdagen presenterades Årjängsmodellen för inbjudna Värmlandskommuner. Medverkade gjorde också representanter från Södertäljepolisen och Socialförvaltning som arbetar med unga som är i behov av stöd och hjälp. Årjängsmodellen har varit i gång 1 år nu och handlar om att samverka om våra gemensamma resurser för att hjälpa och stödja unga och familjer med behov. Samverkan med skolan, socialförvaltningen, fritidsgården och polisen har lett till positiva resultat. Modellen bygger på Karin Götblads utredning om insatser för ungdomar i behov av hjälp och vi fick bekräftat av våra besökare att vi är på rätt väg genom samarbetet.Vi hann med en lunch med riksdagsman Erik A Eriksson ( c ) och ett företag. På kvällen blev det Allsång på Gränsen med Runar i spetsen. Hög stämning när vi sjöng läsarsånger på svorsk i fullsatt lokal.


Allsång på gränsen med Runar som körledare.Torsdagen började med några företagsbesök. Simon fick en visning och rundvandring i kommunhuset och prova på arbetsuppgifter på kommunkansliet. På kvällen var kommunen inbjuden till Lennartsfors för en dialog. Arrangörer var Hembygdsföreningen och Folkets hus. Frågor som diskuterades var bl.a industrilokaler, vattenförsörjningen och utvecklingen. Vi fick en del frågor med oss och nästa möte kommer att hållas i början av hösten.
Praktikanten och rådet efter en jättebra arbetsvecka.

Fredagen hade vi möte med Arbetsförmedlingen och kommunerna för vårt arbetsmarknadsområde. Där ingår kommunerna Bengtsfors, Ed, Säffle Åmål och Årjäng. Vi kan konstatera att arbetsmarknaden har förbättrats och att fler lediga jobb anmäls till arbetsförmedlingen. Vi har bland den lägsta arbetslösheten i området. Det som märks tydligt är att industrin efterfrågar arbetskraft. Det som är en av utmaningarna är att det ska finnas den kompetens som arbetsgivarna efterfrågar.För mig en mycket intressant och rolig vecka och jag hoppas Simon också är nöjd.
Söndagspromenad i skogen.

20 april 2011

Skriv kommentar
Dela med andra!