Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Julmarknad i Hån
2018-12-02 12:00 16:00
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Sportlov, centrumdiskussioner, kvinnomässa och mata rådjuren.

Sportlov, centrumdiskussioner, kvinnomässa och mata rådjuren.

I år har vi i alla fall haft vinter och möjlighet till diverse utomhusaktiviteter. Allt från slalom, skidor, fiske, travskola, korvgrillning mm. Själv kan jag tyvärr inte skryta med att jag varit speciellt sportig.

Men det har märkts att det varit sportlovstider denna vecka, inte lika fullt med möten i almanackan. Jag har besökt företag. Det är värdefullt för mig att få ”input” om vad som vi bör bättra oss på. Nästa vecka när skolan är igång igen blir det besök inom barnomsorg och skolan, nödvändigt att få inblick även här. Var även en dag i Stockholm och besökte statligt verk.
Här uppvaktas Alice Labraaten på sin 100-årsdag.
Alice Labraaten firade 100 år den 1 mars. Många gratulanter slöt upp och det var en fantastisk jubilar som firades.
 

Många utställare på årets Kvinnomässa på Tjolitta.
För andra året i rad arrangerades en Kvinnomässa på Tjolitta, Sillerud. Många företagsamma och kreativa kvinnor visade sina verksamheter. Intressant med kvinnligt företagande är att man är verksam inom så många olika branscher. Några områden som visades var tvätteri, städ, hantverk, sömnad, hår & hudvård mm.
Sonja och Marine presenterade skapande sömnad, banktjänster och kakbak.

Gerd Wahlström visar sina alster, nytt i samlingen är hattar som hon skapar.
Hur utvecklar vi Töcksfors centrum? På ett möte i veckan samlades engagerade aktörer för att fritt spåna kring hur vi utvecklar centrum. Mötet var på initiativ av näringslivsutvecklare Marita Närtell Jansson och Kicki Neidre samt kommunens tekniske chef Peter Månsson. Årjängs Bostads AB var också representerat. Frågan till Bostadsbolaget är var och när man kommer att bygga lägenheter. Det finns idag en kö och de har i uppdrag att planera för bygge. På förslag från Runar ska man även se över möjligheten till att höja de 2-våningshus som finns runt torget. Vad ska finnas i affärsfastigheten på torget? Många idéer föreslogs och arbetet fortsätter med att hitta intressenter som kan driva verksamhet. En annan viktig faktor som togs upp är att det måste vara snyggt och trivsamt om vi ska få besökare. Kommunstyrelsen har gett Bygg & Miljö i uppdrag att inventera och se över hur det ser ut. Vi kan i alla fall konstatera att Töcksfors centrum har ett fantastiskt läge med Dalslands Kanal rinnande rakt igenom. Fortsatta arbetet kommer nog att gå ut på hur vi tar tillvara på kanalen och gör området attraktivt så det är värt ett besök, det måste finnas ett visst utbud av besöksmål för att man ska stanna till. Fortsättning följer…..På tal om centrum så har vi ännu ett stort behov av lösning på Årjängs Centrum. Kan säga att det pågår en dialog med representerat från fastighetsägaren och det arbetas med förslag till förändring. Jag tror/hoppas, det måste, verkligen lösa sig men det tar för lång tid för mitt tålamod. Här krävs det en snar fortsättning……
På väg att utfodra rådjur.


Började söndagen med delta i Vasaloppet (via TV). Ut i skogen sen för att mata rådjuren, de har det svårt med all snö. Denna träning får representera mitt sportlov, det känns att kliva i skogen med all snö.
Pontus och Pondus tycker det är skönt att slippa vintertäcken, äntligen lite varmare
 

8 mars 2010

Skriv kommentar
Dela med andra!