Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Skyhöga elpriser, Fransk afton och (c)harterresa med Fyrklövern Airlines

Skyhöga elpriser, Fransk afton och (c)harterresa med Fyrklövern Airlines.
 

För några dagar har vintern släppt sitt grepp och milda vindar blåser. Kylan har till viss del förlamat oss och man har haft fullt upp med att hålla värmen. Prissättningen på el kan man undra över, planerat underhåll av kärnkraftverk mitt under vintermånaderna med enda tänkbara förklaring att tjäna pengar. Vår viktiga industri går på knäna p.g.a elpriset. Instämmer till fullo i Bo Malms näringslivskrönika om skandalen på elmarknaden.



Tiden går fort och nu är vi redan mitt i januari. Vårt målarbete är i full gång och i onsdags arbetade samtliga nämnder och förvaltningar med att konkretisera fullmäktiges antagna mål. Det är först när man benar isär de övergripande målen och tolkar ut delmål och aktiviteter som arbetet med mål blir meningsfullt.




Inom industrin finns idag en positivare syn på orderläget, det är skillnad mot hur det var för ett år sedan. En del branscher har dock fortfarande känning av nedgången. Gränshandeln går fortfarande som tåget, enligt siffror från Töcksfors Shoppingcenter har man ökat omsättningen med 22 % under 2009. I veckan kom också beskedet från Conceptor att man tecknat de kontrakt som krävs för att starta bygget av Lindudden i Töcksfors, byggstart planeras under våren. Detta kommer att öka efterfrågan på bostäder i kommunen och på området Prästnäset i Töcksfors beräknas att det finns tomter till salu till våren. Årjängs Bostads AB planerar och undersöker möjlighet till att bygga flerfamiljshus i Töcksfors. Det finns också attraktiva tomter i bl.a Svensbystrand, sjöläge i väst, ny detaljplan i Lennartsfors innehåller också attraktiva sjötomter. Fördjupad översiktsplan från Kyrkerud till Sommarvik är också prioriterad. För att utveckla kommunen är befolkningsantalet väldigt avgörande och för att attrahera kommuninvånare att stanna kvar och inflyttning måste vi erbjuda möjligheter till attraktiva boende i kommunen. För att få ytterligare information om bra exempel kommer den 2 februari SmåKom att ha ett möte i Holmedals Församlingshem kl 19.00. Medverkar gör också Landsbygdsrådgivare Pär Näslund. SmåKom är en sammanslutning bestående av kommuner med c:a 10.000 invånare. De berättar bl.a om byggande av flerbostadshus på landsbygden. Jag vet att det runt om i kommunen finns intresse för byggande på landsbygden så passa på att komma och lyssna.





Auktion på Franska aftonen för klass 8 i Töcksfors.
Några av alla våra kreativa ungdomar, klass 8 i Töcksfors, fransk kursen, bjöd på en Fransk afton i Töcksfors i fredags. Bred underhållning med dans, musik, sketcher, auktion, lotteri och fransk köttgryta. Tack för en fantastisk kväll ungdomar!



Kapten Lars Nyborg tillsammans med besättning visade t-shirts från svunna valkampanjer på cat walken.
I lördags var det en rolig resa med Fyrklövern Airlines. Centersalong på Lillerud med god mat, bra service och rolig underhållning. Fick uppleva gamla goda tider med modevisning av diverse t-shirts som figurerat genom historiens valkampanjer, Let´s dance med Hans Majestät, Silvia och vår riksdagsman Erik. Det var kapten Lars Nyborg och hans besättning som servade oss. Det var många skratt under kvällen i goda vänners sällskap, som Maud säger – den som har roligast vinner.





Våran ombudskvinna Linnéa med son bjöd på en fantastisk måltid.
Veckan avslutas med en hälsosam söndag i skogen och tittar på en gallring i Bäckevarv. Snön på träden innebär riskt för toppbrott, det kan bli stora skador på gallringsbestånden.




Jag och Leo tittar på gallring i Bäckevarv.


 

18 januari 2010

Skriv kommentar
Dela med andra!