Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Skyddsängel, Stjärnspäckad sommar, Semester och Saknad

Skyddsängel, Stjärnspäckad sommar, Semester och Saknad.

Lagom till sommarledigheten kraschade min dator och det har därför varit extra lugnt på min blogg men inom kommunen är det en mycket händelserik sommar.Hurra, hurra till Sanna! Vår hjälte uppvaktas av Svenska Livräddningsällskapet, kommunen och Räddningstjänsten.

Sanna Nerstrands fantastiska insats när hon räddade barnen från att drunkna har varit sommarens riktiga höjdpunkt. Hennes ingripande är imponerande och hon visade stort mod, medmänsklighet och en enorm styrka. Sanna är en tjej som brukar agera det vet vi inte minst sen hon och kusinen Amanda Nerstrand arrangerade galan på hotellet tidigare i år till förmån för BRIS. Från kommunen ville vi visa vår uppskattning och bjöd in Sanna till kommunhuset där kommunen och Räddningstjänsten med Roger Jansson uppvaktade, Anna-Lena Granlund representerade Livräddningssällskapet och ett telegram från Landshövding Eva Eriksson lästes upp. Det hela avslutades med tårta.
Amerikabrevet besöktes av Görans Samuelsson. Nästa gång kommer han på moppe.

I början av juli gästades Amerikabrevet bl.a av Göran Samuelsson och det kommer fler tillfällen i sommar som vi har möjlighet att lyssna på honom, Packmopedsturnén och Allsköns musik. Nicklas Strömstedt uppträdde på Sjösala i Sillerud. En fin och välbesökt kväll med mycket bra underhållning. Bröllopssommaren har fortsatt och i Holmedal fick vi delta på ett bröllop med häst och vagn. Småstjärnor och gocart i Töcksfors, på Östervallskogsdagen var det bl.a en intressant utställning om beredskapsåren. I Karlanda har det varit många intressanta programpunkter bl.a konstutställning på Hämnas gamla skola med Per Inge Fridlund som ciceron. Det har varit Kammarfestival på Smuga. Nytt för i år är att vi utökar Claradagen till Clara & Thoredagen med bl.a Stig Lindell och Fame Factory, Buskas och Jessika Blomkvist och vår egen otrolige Rickard Ohlin. Fantastisk duktig Clarapristagare Anton Simonsson och hans framtidsdröm och jag fick motta Clarornas pris, wow vad glad jag blev! Men sommaren är inte slut, återstår gör bl.a Lilla Torgkalaset i Årjäng.


Några härliga sommardagar med Leo, här tar han ett dopp i Trane.

För min del har det varit minst sagt varit en annorlunda sommar. Jag har av och till varit ledig några veckor och umgåtts med de nära och kära. Vi fattade ett svårt beslut och den 26 juli somnade min älskade Leo (hunden)in. Han gav oss ett fantastiskt liv, sorgen och saknaden är enormt stor. Dessa fyrbenta vänner fyller en viktig funktion för vår livskvalité och livsglädje. Leo blev 13 år och 4 månader. Leo var trött nu så han fick somna in hemma i lugn och ro. Efter detta tänkte vi åka bort några dagar men jag skulle ”bara” göra ett ytterligare besök. Skyndar nerför en trappa och pratar förstås i telefonen, tror jag är nere och trampar rakt ut i luften. För min del blev det 2 dygns helpension på Arvika sjukhus och operation i högerfoten. Sitter nu med foten i gips och tränar med kryckor. Hade tänkt skaffa stavar när Leo var borta men nu börjar jag med kryckor istället. Nyttig upplevelse att vara patient och inte ta allt för givet när det gäller tillgänglighet. Konstaterar att sjukvården fungerar mycket bra och har fått ett fantastiskt bemötande. Skall försöka hålla mig i farten men allting tar längre tid, får inte köra bil på 6 veckor så min mamma får hjälpa mig nu istället för att passa Leo. Konstigt men allt har en mening. Fortsatt trevlig sommar så hörs vi.


En av de sista bilderna på Leo, sov gott min vän.
 

3 augusti 2010

Skriv kommentar
Dela med andra!