Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Skolinvigning, Årjängs nya centrum, Norsk vargdebatt, och A Night At the Opera.

För c:a 6 månader sedan tog skolbarn i Töcksfors första spadtaget till en skolbyggnad. Klass 0-6  har varit trångbodda och denna byggnad kan kombineras med den verksamhet som har största behovet. För att frigöra yta för klass 1-6 i skolan är det nu förskoleklass, 6 åringar, som huserar i huset på dagtid och eftermiddagar är det fritidsgrupper. Nu fortsätter investeringarna i skolan med prio på Silbodalskolan.  

 

Barnen klipper till för framtiden.

Barnen klipper till för framtiden.

Tillsammans skapar vi Årjängs nya centrum

Nu startar snart processen där vi tillsammans ska arbeta fram hur vi vill att vårt nya centrum ska se ut. För att få en bred uppslutning och förankring kommer arbetet att organiseras i olika grupper bestående av:

En styrgrupp har bildats bestående av ordinarie ledamöter i kommunstyrelsens arbetsutskott.

  • En arbetsgrupp har tillsättas under ledning av Projektansvarig Teknisk chef. I gruppen  ingår en byggsamordnare, kommunarkitekten, bygg- och planingenjören och kommunchefen. Informations- och kommunikationsstrategen kan adjungeras till gruppen vid behov.
  • En referensgrupp skall formas bestående av medlemmar som växlar utifrån vilket stadium projektet befinner sig. Här skall ingå allmänhet, olika föreningar, fastighetsägare, tillgänglighetsrådet, affärsägare, centrumföreingen, undgomsrådet med flera.

 

Inom kort kommer information om projektet att finnas på kommunens hemsida. Information kommer också att finnas på Medborgarkontoret och i Biblioteket samt i tidningar. Så till alla er som vill vara med och påverka hur vårt framtida centrum ska se ut håll utkik så kommer snart mer information. Tidplanen för färdigställande av torget är sommaren 2012.

 

Välbesökt vargdebatt med ett par intresserade nordmarkingar i bild.

Välbesökt vargdebatt med ett par intresserade nordmarkingar i bild.

För vargar finns inga riks eller Eu gränser. I förra veckan anordnades en vargdebatt i Mysern, Norge. Frågan diskuteras flitigt i Norge och idag har man vargzoner inom vilka ingen jakt eller nödvärn för hund finns. Det finns flera zoner i Östfold, Hedmark och Akershus som innebär en koncentration av varg. Situationen med stor koncentration av varg till begränsade områden är samma i Norge och Sverige. Det är viktigt att den regionala rovdjursdelegationen får besluta i rovdjursfrågan för att skapa en hållbar miljö och vardag för de boende i de koncentrerade områdena.

 

En fantastisk Night At The Opera i Säffle.

En fantastisk Night At The Opera i Säffle.

Tvära kast i vardagen, veckan avslutades med ett besök på Medis i Säffle och en fantastisk föreställning med Queens ”A Night At The Opera”. Flertalet av sångarna är värmlänningar varav en duktig sångerska från Årjäng, Anna Lindström.

20 mars 2011

Skriv kommentar
Dela med andra!