Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Söndagsbrunch
2019-04-28 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-05-05 11:00 14:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Skolbänken, regiondiskussioner, travpremiär och första grönbetet.

Skolbänken, regiondiskussioner, travpremiär och första grönbetet.

Av Katarina Johannesson Årjäng Söndag 25 April, 2010Länsvetrinär Anders Sandberg höll en strålande föreläsning bl.a om små djur som ställer till det i maten.


Gångna veckan blev det många dagar på resande fot, först tre dagar i skolbänken på Frykenstrand utanför Sunne. Samverkanskurs i krishantering tillsammans med Länsstyrelsen, Landstinget, Polisen, Trafikverken, Räddningstjänsten, Fortum, SOS-alarm, Länsveterinären och Svenska Kyrkan mfl. Det var tre givande dagar med mycket bra information om de olika myndigheternas roller vid en extraordinär händelse/katastrof. Av egen erfarenhet vet jag hur viktigt det är att vara väl förberedd på vad som kan hända när olyckan/katastofen är framme. Kommunens krisledningsnämnd består av kommunstyrelsens arbetsutskott och den träder in som ytterst beslutande om extra ordinär händelse/katastrofen är framme. Så för min del som är ganska ny på posten var det här väldigt nyttigt att få denna utbildning, avslutas med 2 ytterligare dagar till veckan.


Lagarbete i kris. Mitt gäng beskådar hur man flyttar en stock på en timmervagn, svårare än man kan tro.


Vårt lag kom på 3:e plats! (av fyra lag).

Väl hemma igen blev det att åka en dag till Karlstad för fortsatta diskussioner om framtida regioner. En av de stora utmaningarna i framtiden är hur vi hanterar vår hälso- och sjukvård. Vi vet att vi blir allt äldre, färre yngre skall hantera det ökade behovet av vård. Inom de närmaste åren vet vi att fler går i pension än unga som kommer in på arbetsmarknaden. Så för att klara välfärden och utvecklingen behöver vi draghjälp av regioner som står för tillväxt. Vår närhet till Norge, ett av världens rikaste länder, är också någonting som är mycket viktigt för vår framtida utveckling.


Familjen Stomberg och jag på 10-årsdagen för Turistgården i Töcksfors.

I den snabbast växande näringen, besöksnäringen, firade Heidi och Jörgen Stomberg 10 år med Turistgården i Töcksfors. De har haft en fantastisk utveckling och har idag c:a 56 bäddar i sin anläggning. Detta är en av alla våra kreativa och driftiga entreprenörer som är så viktiga för vår framtid. Önskar dem fortsatt god utveckling.


V65 på Årjängstravet, säsongspremiär (förutom ett tidigare lunchtrav.)
Långdistansbild från kyrkoherdeinstallationen i Silbodals kyrka.

I söndags installerades Mickael Jonsson som kyrkoherde i Blomskog, Trankil och Silbodals församlingar. Dagen till ära var Biskop Esbjörn Hagberg på plats i Silbodal. Temat för dagen var internationellt engagemang. Yvonne Olofsson berättade bl.a om kontakt och utbyte med indianer i Sydamerika, Catrin Sköld berättade om Sjömanskyrkans arbete i utlandet där svenskar ska känna sig som hemma även i på andra platser på jorden. Efter mässan bjöds det på mat från 5 världsdelar. Det var Doris Persson och Lisbeth Karlsson som tillagat alla läckerheter. Så varmt välkommen till vår kommun, Mickael, jag tror på ett bra samarbete och samverkan mellan församlingar och kommunen.
Pontus & Pondus på första grönbetet.
 

26 april 2010

Skriv kommentar
Dela med andra!