Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Söndagsbrunch
2019-04-28 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-05-05 11:00 14:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Medborgaren i Centrum

Medborgaren i Centrum

Ett första möte med det nya ”byalaget” som ska bildas i Törsbyn-Elovsbyn-Strömmer. Och då talar vi förstås om FIBER. Med på mötet var bl.a Bynet, ett företag som arbetar med att projektera och genomföra fiberutbyggnad, representanter från det kommande byalaget med Börje Reinholdsson i spetsen, landsbygdsrådgivare Pär Näslund och näringsutvecklare Marita Närtell. Det bestämdes att ett första stormöte för att bilda byalaget och se intresset för en fiberutbyggnad bestämdes till den 10 maj i Bovikens skola. Där kommer att presenteras hur det är möjligt att komma vidare. Spännande att man väljer att se möjligheter till framtidens lösningar. Från kommunens sida har Marita och Pär gjort en leader-ansökan för att finansiera en It strateg som kommer att inventera och sammanfatta hela kommunens möjlighet till fiberutbyggnad så förhoppningsvis är vi snart igång med det hela. Kan också nämna att kommunen lägger ner slang till Leverhögens telestation för kommande möjlighet till Fiber, så finns det eldsjälar i Leverhögen/Sillegårdsed hör av er.


Här tar Socialnämndens ordförande Runar Patriksson emot diplom för Årets Seniorvänligaste kommun i Värmland.
Årets Seniorkommun i Värmland. Den fina utmärkelsen har Årjängs kommun fått av SPF.

Sveriges Pensionärsförbund motiverar valet med att kommunen behandlar seniorerna på ett föredömligt sätt, ger möjlighet till ett stort medinflytande och ser till att det finns bra bostäder. Positivt att mötena mellan politiker/tjänstemän och pensionärsrådet får så stort gehör. Ett stort tack till alla inblandade och medverkande.


Drivkraften bakom Medborgarkontoret Kultur & Fritidschefen Owe Lindström.


Invigning av vårt nya Medborgarkontor. Medborgarkontoret är ett av de första delmålen för att bli en mer tillgänglig kommun, ökad service och bli en mötesplats för vårt stora utbud av olika tjänsterHär får jag klippa bandet!


Vi börjar i liten skala och kommer att ständigt utveckla vår service här i Medborgarkontoret. Allteftersom vi blir mer inarbetade kommer antal ärenden som besvaras att öka. Vid kontakt med andra kommuner som har Medborgarkontor visar det sig att c:a 80% av alla frågor/ärenden man har kan man få hjälp med här.
Therese och Annika är med all rätta nöjda med resultatet.Mingel vid invigningen, kul att så många kom.

Direkt efter invigningen bar det av till Stockholm för att utbildas och tränas inför kommande utmaningar. Mycket inspirerande dag med argumentation, debatt och mediaträning. Journalisten Pelle Thörnberg berättade om hur media fungerar och vi fick lära om kommunikation.
Debatt och argumentation, bra dag i Stockholm bland centervänner.
Veckan avslutades med föreningen Bygdegårdar i Värmland hade sin årsstämma i Hämnäs Bygdegård. Regeringens utredare Lars Högdal började dagen och presenterade sin utredning om Medborgaren i Centrum och service i landsbygden. Och det ligger i linje med vårt nyöppnade Medborgarkontor. Vi ska se medborgaren i focus, medborgaren ska kunna komma till en dörr och där möta olika myndigheter, myndigheterna ska samverka för att ge bästa möjliga service utifrån behovet. Detta för att undvika att man faller mellan stolarna när man är i behov av stöd på ett eller annat sätt. Gemensamt med kommunen och utredningen är Medborgaren i centrum.
Regeringens utredare Lars Högdal presenterar sin kloka utredning med Medborgaren i Centrum i Hämnäs Bygdegård.
 

18 april 2010

Skriv kommentar
Dela med andra!