Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Innebandycup, Silbodalsskolan och Ny Skyline!

Innebandycup, Silbodalsskolan och Ny Skyline!
Av Katarina Johannesson Årjäng Söndag 30 Januari, 2011

Nordmarkens innebandyförening arrangerade en cup med 36 matcher förra lördagen. Lag från bl.a Värmland/Dalsland deltog. Fantastiskt att se vilka ideella insatser som görs runt om i vår kommun. Det skapar så mycket värde för våra unga och spännande underhållning för oss på läktaren. Hoppas att det blev ett bra netto för dagen då jag vet att ni behöver en ny sarg. Tack för engagemanget.


 

Nordmarkens innebandy i full fart.

Nu är nya mandatperioden i gång och nya Barn & Utbildningsnämndens ledamöter på plats. Denna vecka besöktes Silboalskolan av nya nämnden och vi fick träffa lärarna. Arbetet startar med att man ser över helheten och tar fram förslag på lösningar. Det är viktigt att ha denna kontakt med personalen för att få ta del av den erfarenhet som finns i de olika verksamheterna. Behovet av bättre lokaler finns inom samtliga områden på Silbodalskolan, från förskoleklass till klass 9. Så nu gäller det att nämnden successivt arbetar fram förslag på lösningar så att vi under mandatperioden får en bättre skolmiljö.
Som sagt så krävs det en helhetssyn och här får vi inte tappa tempo.
Planering för Fibersatsningen är nu i gång. Att vi fått projektet beviljat från Tillväxtverket är fantastiskt, för att lyckas handlar det om att vi Tillsammans genomför utbyggnaden. För att ta tillvara erfarenheterna och kompetensen från Säffle så pågår samtal med Säkom, Säffle kommunikationsbolag AB. Ett samarbete är också viktigt för att vi ska bli en intressant part för tjänsteleverantörer, ju fler abonnenter som kan erbjudas på ett nät desto bättre förhandlingsläge.

Med risk för att bli tjatig, men det går inte att undvika, ser vi en ny Skyline växa fram i centrala Årjäng.

Ny Skyline från mitt fönster.

30 januari 2011

Skriv kommentar
Dela med andra!