Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Gott Nytt år

Julhelgen har för mig varit riktigt lagom, vitt på marken, lagom kallt (nu kanske det är lite i kallaste laget), snöat stämningsfullt och lagom med julklappar men kanske för mycket god mat. År 2009 har varit ett vändningens år, vi har gått från lågkonjunktur till en allt mer positiv framtidstro. Även detta års julhandel slår rekord. Vi vet att utan konsumtion stannar (h)julen och samtidigt vet vi att det är många som inte har möjlighet att spendera något extra vid julen. Även Second Hand-butiker har gjort rekord i julhandel. Det finns många fördelar med det, en del butiker säljer till förmån för hjälpverksamhet, man riskerar inte att få julklappar som alla andra får och man återanvänder prylar vilket är viktigt inte minst för miljön. För att sammanfatta julens överflöd hörde jag ett uttryck: ”Rikedom är inte allt man äger, utan allt man inte saknar”. Många ser förväntansfullt fram emot julen och gläds med traditionen och samvaro med släkten men låt oss inte glömma att det finns många som längtar tillbaka till vardagen, som känner ensamhet under julen. Vi kan hjälpas åt att skänka dem tankar och uppmuntran.




Julafton tillsammans med bl.a min käre svåger Sven Johannesson, till vardags pastor i Stockholm.



Nu närmar vi oss slutet på 2009. Under året har det krävts en del svåra beslut, med sänkta intäkter för kommunerna har många varit tvungna att se över sina verksamheter. Det är inte lätt att anpassa sig till minskade resurser men nu börjar ett nytt år och de beslut som är fattade kommer att visa resultat. Vi börjar året med att införa vår Vision,våra övergripande mål och kännetecken. I de organisationsförändringar som genomförs kommer uppföljningar att ske och en ständig process för förbättringar och anpassningar ska fortgå. I och med att en ny organisation införs innebär det inte att läget är statiskt utan en levande verksamhet kräver delaktighet och engagemang för att ständigt förbättras och utvecklas. Vår ambition är att, med de förutsättningar och den förmåga vi som kommun har, erbjuda våra kommuninvånare den bästa service.




Midvinter nattens köld är hård....men vacker.

Innan julen fick vi också besked att det finns nya ägare till ElektroMekan i Årjäng AB. Det ser hoppfullt ut och adv Peter Rimo skall slutföra rekonstruktionen. Den nye ägaren Hanza Group AB ser Elektromekan som ett bra komplement till sina befintliga verksamheter och har för avsikt att utveckla verksamheten i Årjäng och skapa ett kompetenscentrum. Gerd Nygren-Levin, tidigare VD för Note i Torsby, blir VD för ElektroMekan och börjar 1 januari.




På en av mina promenader träffar jag på dagens och morgondagens travkörare, här är Johanna Kahlin.

Jag måste erkänna, att emellan uppfriskande promenader med min gamle vän Leo, snart 90 år, har jag tillbringat en del tid i soffan framför TV:n och korsord. Det har också varit ett rikligt utbud av stämningsfull julmusik i våra kyrkor. Några höjdpunkter är konserten i Holmedals kyrka under ledning av Kerstin Wallmyr, midnattsmässan i Karlanda med bl.a Torsten Wilhelmsson och Lars Eriksson och julottan i V:a Fågelvik under ledning av Elisabeth Heed Thunström och Runar Patriksson. Jag vet att det varit fler lysande konserter och arrangemang runt om i kommunen som jag tyvärr inte har hunnit med. Tack till alla som med sitt engagemang bidrar till allt detta fantastiska utbud.




Julkonsert i Holmedals Kyrka med bl.a Rose-Marie Bäckstrand.

Önskar nu Er alla ett riktigt Gott Nytt År och tillsammans går vi mot ljusare tider!




Katten Svea har intagit förbjuden mark och firar jul med att spana på fåglar.
 

31 december 2009

Skriv kommentar
Dela med andra!