Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Fullmäktige med budget, ”Spadtag” och Vernissage

Fullmäktige med budget, ”Spadtag” och Vernissage.

Den viktigaste investeringen under nästa mandatperiod är skolan ”


Fullmäktige hade sommaravslutning i Tjolitta med bl.a budgetramar. Prognosen för 2011 är svår för kommunerna. Den fördelning av ramar till driftsbudget som är gjord innebär en minskning av ramar och nämnderna får återkomma med konsekvensbeskrivning och se vad det innebär för verksamheterna. När det gäller investeringsbudgeten läggs den till hösten. Årjängs Kommun har legat högt med investeringar och därför måste prioritering ske. Den viktigaste investeringen under nästa mandatperiod är skolan och då är det Silbodalsskolan som har högsta prioritet. Fortsättning följer.Här får jag ta "Spadtaget" till nya Räddningsstationen.

I tisdags togs ”spadtaget” för den nya räddningsstationen. Den kommer att byggas vid 172:an och infarten till ”Prästgården”. Byggtiden beräknas till 1 år och stationen skall stå klar juni 2011. Den kommer även att inrymma ambulansen vilket innebär att man kommer att samutnyttja räddningsstationen. Det positiva med placeringen är närheten till vägarna utan att behöva ha utryckning genom tätorten. Diskussioner har pågått i minst 10 år om räddningsstation om den skall renoveras eller byggas nytt. Det har visat sig att den gamla lokalen är illa däran med fukt och en renovering anses inte lönsamt. Beräknad kostnad för investeringen är c:a 29 milj. MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, lämnar bidrag på c:a 6 milj till räddningsstationen. Hit kommer även kommunen datorservrar att placeras för att säkerställa funktionen. Så här får vi en ”lokal” som skall fungera när inget annat fungerar.
Företagsmöte på Turistgården i Töcksfors.

Frukostmöte med företagare på Turistgården i Töcksfors. Mikael Swarts presenterade Lennartsfors AB. De lanserar nu en ny produkt, Hjulhästen,http://lennartsfors.com/ en efterföljare till Järnhästen. Man producerar också bl.a Flakmopeder, batteridrivna, främst till postverken i norden. Nils-Olof Spännare presenterade Christiania Interiör AB som finns i Töcksfors. De driver ett snickeriföretag som specialdesignar inredning till främst kontor och offentliga lokaler. Disken på vårt nya Medborgarkontor är specialtillverkad från Christiania Interiör AB. Det finns många framstående industriföretag i kommunen och detta är bra exempel. Från kommunen passade vi på att informera om framfarten i Fibersatsningen. Två ekonomiska föreningar är bildade i kommunen för att gå vidare och utreda/projektera utbyggnad av Fiber, det är i Östervallskog och Leverhögen. Passande till denna information dök Daniel Bäckström, kommunalråd i Säffle, upp och berättade kort om framgången i Säffle kommun och Fibersatsningen.
"Prinsessan och hela kungariket" Utställningen finns att beskåda i sommar på "Huset på Strand".
 


"Katt på hett tak" Sune beskådar Rössbyn från ovan. Önskar er trevlig sommar.
 

29 juni 2010

Skriv kommentar
Dela med andra!