Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Förnya Sverige med människor i centrum.

Centerpartiets kommundagar har ägt rum i Linköping. Det var en grundlig genomgång av valanalysen som arbetats fram efter valresultatet. Några slutsatser av analysen är att centerpartiet behöver bli tydligare med att tala om vad vi faktiskt varit med och åstadkommit. Vi behöver också berätta berättelsen om hur vi utvecklar hela landet, det finns mycket kreativitet och kapacitet i hela vårt land.

Våga se nya möjligheter till företagsamhet. Kan konstatera att vi i Sverige har tillgångar som idag är bristvaror i stora delar av världen, vi har tysthet, ensamhet och kyla. Och vad menar jag med det, jo titta bara på Ishotellet i Jukkasjärvi, det går att sälja kyla. Se på vår fantastiskt fina kommun med bl.a sjösystemet. Här har vi tillgångar vi ska vara rädda om och erbjuda med omsorg. Att uppleva den tystnad och ensamhet som finns i vår vackra kommun är värt mycket för besökare. Det gäller att se kvalitén och ta betalt. Alltså finns det värde och affärsmöjligheter i saker som vi tar för givet.

Men för att utvecklas är vi beroende av infrastruktur. Idag är snabbt bredband lika självklart som vägar var igår. På landsbygden har vi tillgångar som skogen, energi och mat. Detta är viktiga områden att utveckla och skapa sysselsättning för att vi ska kunna bo här. Dessa möjligheter tillsammans med utveckling av industrin, handeln och tjänstesektron gör att det känns positivt framåt med allt  som faktiskt finns runt omkring oss, det gäller att låta människor växa genom att släppa fram kreativiteten.Lunch på perrongen i Katrineholm med kollegan Daniel Bäckström.
 

Det var diskussioner om hur Centerparitet går vidare och tar täten för att förnya Sverige. Det går bra för Sverige. Statens finanser är starka. Tillväxten har fått fart. Men detta innebär inte att alla frågor är lösta. På en rad områden krävs kraftfulla insatser. Utmaningarna är hur vi löser problem som bl.a välfärd, regional utveckling och miljö. Centerpartiet sätter människor i centrum, det gäller att vara ute bland människor och lyssna in, föreslå förbättringar för vanliga människor, de som välfärden är till för.Var med och förnya Sverige, centerpartiets kommundagar med Maud Olofsson.

På kommunfullmäktige fick vi en presentation av ”Årjängsmodellen”. Arbetssättet att gemensamt ta ansvar och samla resurserna kring våra unga, försöka förbättra där det finns behov för att få livet och tillvaron att fungera.

Maria Svantesson är ”Spindeln” i nätet som samlar ihop,ser behoven och sammankallar de resurser som behövs. Tomas Fredriksson, Fritidsgårdsföreståndare, är en klippa att luta sig mot, klok, omtänksam och trygg. Detta är ett bra exempel på hur vi tillsammans får välfärden att bli bättre.

Söndagspromenaden känns ensam utan min Leo, ett par stavar är inte mycket till sällskap..

6 februari 2011

Skriv kommentar
Dela med andra!