Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Fiber, Frukostmöte och Falken

Fiber, Frukostmöte och Falken
Av Katarina Johannesson Årjäng Söndag 27 Februari, 2011

Nu börjar det hända saker i våra bygder, Fiberintresset börjar spira. Östervallskog har tagit täten i framtiden med Fiber. Där har man kommit så långt att man förhoppningsvis börjar gräva så snart tjälen går ur marken. Man har varit mycket aktiv i föreningen Grensnet och lyckats få beviljat mycket investeringspengar ur landsbygdsprogrammet. Jag hoppas nu innerligt att man får anslutningar i den omfattning som krävs för att projektet startar.

Nästa Fiberområde i kommunen är Leverhögen med omnejd. Där har man nu haft ett informationsmöte där bl.a Bynet, projektören i Säffle, deltog och berättade om satsningen. Där är föreningen bildad och man söker nu intresserade till föreningen för att arbeta fram kalkyler och kostnadsberäkningar på vad det skulle innebära området. Även här hoppas vi att det finns intresse för fortsättning. Tredje föreningen att bildas ser ut att bli i Hämnäs och man är på gång även i Sillerud.

Varför är då kommunen så aktiv i utvecklingen av Fiber? Jo, för vi vill alla ha en kommun där vi kan verka och bo. Och idag är bra bredbandsuppkopling lika viktig/självklar som vägar och el var igår. Tillgängligheten av bredband är idag en förutsättning för att innevånare ska stanna kvar i kommunen och nya flytta in gäller det att lägga tillrätta så gott det går. Som tidigare nämnts sökte Årjängs Kommun invetspengar från Tillväxtverket och vi fick beviljat 17,8 miljoner för investering i ett stamnät. Till detta kommer medfinansiering av kommunen med lika mycket. Tanken är att det bildas ett bolag som blir ägare till nätet som via uthyrning finansierar detta. Med ett stamnät menas det att det ska finnas möjlighet i alla kommundelar att ansluta sig till detta via de lokala byanäten som byggs genom de lokala föreningarna som håller på att bildas runt om i kommunen.


Välbesökt frukostmöte med Nordmarkens Näringsliv och Torbjörn Lindskog, Norma, som föredragshållare.

Nordmarkens Näringsliv tillsammans med Årjängs Kommun anordnade frukostmöte i veckan. Huvudföreläsare var VD för Norma i Åmotfors, årjängsboende Torbjörn Lindskog. Han berättade bl.a om varumärkesbyggande och framgången för Norma som är ledande i sin bransch, jaktammunition. Det var ett välbesökt möte och företagarföreningens nya medarbetare, Cecilia Axelsson och Örjan Gustavsson, informerade om sin service och sina tjänster bestående bl.a av markandsföringsstöd.

Bowlingklubben Falken segrade stort och vi gratulerar till framgången.

Tredje raka förlusten! Förtroendevalda i Årjängs kommun har under 3 tappra drabbningar mot bowlingklubben Falken,försökt få en syl i vädret men icke. Vandringspokalen stannar nu för alltid hos Falken, där den som sagt varit sedan första tävlingen. Vi vill tacka Falken och Mona för ett fantastiskt engagemang och vi har haft jättekul under våra tävlingar. Vi gratulerar Falken och ber att få återkomma med utmaningar inom något annan sport för att se om vi möjligtvis har någon chans.

27 februari 2011

Skriv kommentar
Dela med andra!