Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Examen i kyrkan

Examen i kyrkan
Skolavslutning i kyrkan är tillåtet i Årjängs kommun

Uppgifter i media gör gällande att Årjängs kommun har tagit beslut om att skolavslutningen inte får ske i kyrkor. Detta är fel och något sådant politisk beslut har inte tagits.

- Det är respektive skola som avgör vart avslutningen ska hållas men det är fullt möjligt att ha skolavslutningen i kyrkan om tonvikten ligger på traditioner och högtidlighet och inte på religiösa inslag. De kan även ha examen i klassrummet och sedan ha en avslutning i kyrkan.

Skolverkets bedömning av skolavslutningen är bl. a att ”Utformas skolavslutningen så att tonvikten ligger på traditioner, högtidlighet och den gemensamma samvaron och inte på religiösa inslag, kan skolavslutningen ske i kyrkan”.

- Vi ska värna om våra traditioner och samtidigt följa de lagar och förordningar som finns och dessa förbjuder inte skolavslutning i kyrkan.

Vi känner trygghet och upplever en positiv känsla i våra traditioner, precis som människor gör över hela världen vilket är fullt naturligt. Att vi då ska förneka oss våra traditioner är inte acceptabelt.
 

8 maj 2010

Skriv kommentar

Jo kommunens politiker har sagt sitt! men kommunen bär huvudansvaret enligt lag för skolan! att enbart göra uttalanden,ställningstaganden som dock även Bo malm på bun gjorde,är uppenbart inget som rektorsgruppen lyssnar på! så kort sagt har de mer och säga till om än sittande politiker! inte enl lag.Ni kan återkalla detta beslut,men där träder ni tyvär inte in.Alla vet att det är valtider..ord gäller inte så mycket som handling! protestlistor me över 650 namn som kräver examen i kyrkan fick BUN i går! detta på endast 6 dagar..Årjängs kommun -skolan har upphävt DEMOKRATIN en av sveriges grundlagar..det är och gå på hög nivå.

Postat av Förälder-silbodalskolan A.D den 25 maj 2010

Varför är det ett sådant prat om skolavslutning i kyrkan eller inte?

Är det för att vi Svenskar är mindre

religösa,eller beror det på vad invandrarna ska tycka? Förlägg skolavslutningen till en stor jävla minaret så är väll alla nöjda.Utom minoriteten Svenskar!

Postat av Baja den 22 maj 2010
Dela med andra!