Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Den ljusnande framtid är er……Framgångsrika Ungdomar och Visionen.

Den ljusnande framtid är er……Framgångsrika Ungdomar och Visionen.
Av Katarina Johannesson Årjäng Måndag 14 Juni, 2010

Jag hade förmånen av att få träffa våra studenter på både kortegen och avslutningen. Dessa fantastiska och fina ungdomar är nu på väg ut i livet som vuxna människor.

Jag har funderat på hur vi ska bli en kommun som lockar ungdomar att stanna i kommunen och återvända, några tankar:

•En eldsjäl skapar man om man låter ungdomen brinna för det man brinner för.

•Vi måste bygga relationer mellan generationer

•Vi ska göra saker av & med er! Inte för!

•Ge ansvar och lita på er förmåga

Det är viktigt att man känner hopp inför framtiden och ser möjligheter. För möjligheter finns det, idag står nästan hela världen öppen för utmaningar. Så vad ni nu väljer så önskar jag er all lycka i livet. Så underbara ungdomar, ta vara på livet, lev det väl och välkomna att stanna och att komma tillbaka till Årjängs kommun.


Möte mellan politiker och engagerade ungdomar. Frågan på dagordningen var hur arbetar vi vidare med elevråd och ungdomsråd i kommuen.


Det börjar bli lite tradition över den 6:e juni. I Östervallskog ” Skogen vid den översta sjön” har man firat i 10 år. Kortegen i Årjäng ringlade sig också lång, väl uppe vid torget samlades många besökare. Vi fick uppvakta 2 Årjängsungdomar som varit framgångsrika, nämligen Sofie Olsson, Holmedal, SM juniormästarinna i skidskytte 2010 och Per Björnsson, Årjäng, svensk mästare i Cross.-Cart 2009. Årets talare var Årjängsbördige Ulf Ljungdal och ungdomstalare Indira Medjedovic.Fanor på 6:e junifirandet i Årjäng.

Visionen Årjäng år 2020. West Swedens VD Rune Malm besökte kommunstyrelsen den 10/6. West Sweden hjälper medlemskommuner att utvecklas tillsammans med övriga regioner i Europa genom Eu´s strukturfonder. Årjängs kommun har snart pendlingsavstånd till Oslo, hur tar vi vara på möjligheterna? Genom projektet WEPA, West Sweden Projekt Analys, finns möjlighet att arbeta med utveckling av kommunen inom olika områden och hur vi hanterar närheten till en storstad. Områden att utveckla inom kommunen kan tex vara kompetensutveckling och medborgardialog. Vi jobbar vidare med frågan.Ramar för budget 2011 skall fördelas och kommande år är ännu ett år som blir tufft för kommunerna. Med den prognos som finns idag kommer vi att behöva minska ramarna och nämnderna får ta fram konsekvensbeskrivning av hur det påverkar verksamheterna. Efter sommaren får vi ta del av förslaget och se hur vi hanterar det.
Centerpartiets distriksstyrelse på besök i Årjäng där bl.a ElektroMekans VD Gerd Lewin Nygren presenterade företaget.
Centerpartiets distriktsstyrelse i Värmland hade möte i Årjäng. ElektroMekans VD Gerd Lewin-Nygren var inbjuden och berättade om sin karriär inom elektronikbranschen. Det ser bra ut för företagets möjligheter i Årjäng.
Sommar, sommar, sommar, Leo & Svea har lata dagar under lönnen.
 

15 juni 2010

Skriv kommentar

Kan inte annat än att stämma in i hur viktigt jag tror det är att skapa en attraktiv kommun för folk att inte flytta ifrån eller för folk att flytta till. Sen när man pratar ungdomar tror jag man måste titta på hela spannet från 16 år och upp till både 25 och 30.

Postat av //Birger den 16 juni 2010
Dela med andra!