Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Av Sveriges 100 hetaste lantisar finns 2 i Årjäng!

Tidningen Land utser Årets Lantis. På listan med Sveriges 100 hetaste lantisar finns entreprenörer, författare och profiler som på olika sätt gett landsbygden ett ansikte 2010. Och med på denna lista är Rickard Ohlin, Lanthandlaren i Sillerud och Elisabeth Anstensen, Lapp-Lisa, lapptäckets okrönta drottning, i Lennartsfors.

Tidningen har hittat dem genom att lusläsa lokaltidningar, prata med landsbygdsutvecklare och surfa på nätet. Många har prisats för sina idoga insatser, andra har valts för att de står för något originellt. Några namn på listan är bl.a Göran Samuelsson, Björn Ferry och Anja Pärsson. Årets Lantis 2010 blev Linda Lindorff som gjort den svenske lantbrukaren till folkhjälte genom Bonde söker fru. Så ett stort grattis till Rickard och Elisabeth för ert fantastiska engagemang som lyfter entreprenörskapet i vår kommun. Vi behöver alla positiva förebilder.


Nu närmar sig vardagen med stormsteg, slut på helgdagarna för denna gång. En ny mandatperiod och många nya ledamöter i nämnderna. Det kommer att hållas utbildning för förtroendevalda i nämnderna, kunskap ger trygghet i uppdraget. Det är viktigt med rollen som förtroendevald för demokratins skull och jag hoppas på ett konstruktivt och bra samarbete för kommuninvånarnas bästa.
Nya tag, nya möjligheter i ny mandatperiod!

9 januari 2011

Skriv kommentar
Dela med andra!