Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Uppmaning

Vill bara uppmana alla politiker att läsa Jonas Sannamons blogg, särskilt 23 st av er.
Ett citat från Centerns frågeskrivning i Årjängsportalen.
 Hur går det med landsbygden om bygdeskolorna blir borta?
Kommunens uppdrag från regeringen är att bedriva en bra utbildning för våra barn. Landsbygdsutveckling är inte skolans uppdrag utan det är vi som bor på landet tillsammans med myndigheter och företag som ska ge förutsättningarna att verka och bo på landsbygden. Här är bra kommunikationer som bra bredband och bra vägar en avgörande faktor så människor kan förflytta sig till och från arbete, skolor samt med bredband koppla upp sig. Därför är det pågående fiberprojektet en viktig del i landsbygdsutvecklingen."

HUR SKA VI SOM BOR PÅ LANSDBYGDEN KLARA DETTA, NÄR VÅRA POLITIKER LÄGGER NER DEN VIKTIGASTE FÖRUTSÄTTNINGEN VI HAR, NÄMLIGEN SKOLAN ?.

Vi ordnar fiber, vi ordnar övriga förutsättningar för en ökad inflyttning.
Vi har idag ett mycket stort intresse för utflyttning till landsbygden, samt en stor expansion i Töcksfors.
OCH DÅ KOMMER NI OCH FÖRSTÖR !!

NEJ. Nu är det verkligen dags att ni träder fram och lägger korten på bordet, och inte gömmer er bakom KF regelverk om att inte behöva svara förrän nästa möte i September, och det skriftligt.
Det är ju bedrövligt att ni tydligen inte har några hållbara argument, sen talar ni om den dåliga stämningen i kommunen.
Den dåliga stämningen beror på att vi är väldigt många som inte accepterar er politik, som ni egentligen inte längre har mandat för.
OCH VI GER OSS INTE!!!

Nej finns någon ryggrad kvar under prestigen, så lägg korten på bordet.

1. Varför köra över Blomsskog som ni gjort, finns det inget samvete ?. 2. Varför beslut om nedläggning av Böns skola och högstadiet i Töcksfors, trots den stora positiva expansion som finns i området ?.
3. Varför kallar ni inte oss berörda till samråd ?.
4. Var har det blivit av ansvaret för hela kommunen ?.
5. Ni ska riva c-hallen, när kommer förbättringar på övriga Silbodal ?.
Nej nu är det hög tid att alla ifrågasätter vad ni kommer att få. För om ni tror att ni kommer att få en mycket bättre skola i centralorterna om ni lägger ner bygdeskolor, då kommer ni att bli besvikna, för där finns inga pengar att spara.
Sen till alla er som bekräftat att LM i Silbodal är i uselt skick, både i skrivelser, bloggar och i Årjängsportalen.
Ni, tycker jag ska ta och fråga sossecentern när det kommer att bli pengar över till åtgärder till den delen.
Sen en sista fråga. Hur ska kommunen kunna växa, när dom styrande går in och gör besparingar där den positiva utvecklingen i kommunen pågår ?.
Kermith A.  

Text: Kermith Andersson
29 juni 2013
Skriv kommentar
Dela med andra!

Sommarvik

För ett par, tre år sedan fick Sommarvik AB köpa fastigheten Strand 1:81, som tidigare kallades
för Torpet.

Läs vidare ...

Visste du att bygga bostäder är den bästa affären för tillväxt i Årjängs kommun?

Att det finns tillgång till lediga bostäder har alltid varit en nyckel för att en kommun ska växa och må bra. Inte minst för inflyttning från andra kommuner, utan även för att utveckla befintligt n&a...

Läs vidare ...

Centerpartiet ser framåt för långsiktighet

Mandatperioden går mot sitt slut och vi i Centerpartiet har arbetat med att driva vår politik och vi ser nu att den styrande majoriteten tagit till sig av våra prioriteringar och närmat sig vårt förslag till budge...

Läs vidare ...

Skolsatsningar

Efter att våra ledamöter har besökt Nordmarkens skola F-6 och Töcksfors skola för att informera oss om situationen vid de bägge skolorna har vi gjort följande bedömning:

Läs vidare ...

DET SKA MYCKET TILL, avsnitt II

Länsstyrelsen versus Tore Larsson, 87. För nån månad sedan funderade jag i en insändare över hur i herrans namn någon beslutsfattare kunde få den befängda idén att ålägga alla ...

Läs vidare ...

MYCKET SKA DET TILL

Arg insändare från Ränken Mycket ska det till, innan jag börjar skära tänder. Men nu händer det. Jag läser i lokalpressen att EU har bestämt att våra vattendrag skall återställas t...

Läs vidare ...