Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Frågor till majoriteten

Tack för att ni har förklarat lite med vad ni vill med er politik, i Årjängsportalen.
Nu är det ju upp till var och en att bedöma vad man själv anser om detta.
Men jag har några övriga frågor, samt några frågor jag inte har fått svar på.
 • Kommunens inkomster bygger på skatteintäkter. Hur menar ni att detta ska stimuleras, när åtgärder i form av nedläggningar av servicen, planeras för dom invånare som kan påverka detta, nämligen våra unga ?.
 • Sen när det gäller Lm i Silbodal och Töcksfors säger ni att det tidigast kan ske 2015 om budgeten medger start då, som jag förstår kan ni tydligen inte svara på den frågan?.
 • Ni vill att landsbygden skall utvecklas, fiber och vägar är så klart viktigt.
Men nu fattar ju alla att detta innebär inte, att avståndet och tiden blir kortare pga. detta, nej det viktigaste är servicen i form av en skola inom rimligt avstånd.
För när det gäller inflyttning och bosättning på landsbygden för dess utveckling, så menar ni väl ändå den yngre generationen ?.
 • Sen vill jag ha svar på min fråga, vad ni anser om att barn får tillbringa 50-60 timmar på transport till skolan varje månad, för att kunna tillgodoses den likvärdiga utbildningen ?.
 • Slutligen, varför får Blomskogs elever gå på sommarlov, utan att veta vilken skola dom ska gå i, och inte heller vilka klasskamrater dom får ?.
 • Tidigare besked sa att beslut måste tas senast 2013-04-29 för en nedläggning hösten 2013, så varför?.
 

Text: Kermith Andersson
9 juni 2013
Skriv kommentar
Dela med andra!

Sommarvik

För ett par, tre år sedan fick Sommarvik AB köpa fastigheten Strand 1:81, som tidigare kallades
för Torpet.

Läs vidare ...

Visste du att bygga bostäder är den bästa affären för tillväxt i Årjängs kommun?

Att det finns tillgång till lediga bostäder har alltid varit en nyckel för att en kommun ska växa och må bra. Inte minst för inflyttning från andra kommuner, utan även för att utveckla befintligt n&a...

Läs vidare ...

Centerpartiet ser framåt för långsiktighet

Mandatperioden går mot sitt slut och vi i Centerpartiet har arbetat med att driva vår politik och vi ser nu att den styrande majoriteten tagit till sig av våra prioriteringar och närmat sig vårt förslag till budge...

Läs vidare ...

Skolsatsningar

Efter att våra ledamöter har besökt Nordmarkens skola F-6 och Töcksfors skola för att informera oss om situationen vid de bägge skolorna har vi gjort följande bedömning:

Läs vidare ...

DET SKA MYCKET TILL, avsnitt II

Länsstyrelsen versus Tore Larsson, 87. För nån månad sedan funderade jag i en insändare över hur i herrans namn någon beslutsfattare kunde få den befängda idén att ålägga alla ...

Läs vidare ...

MYCKET SKA DET TILL

Arg insändare från Ränken Mycket ska det till, innan jag börjar skära tänder. Men nu händer det. Jag läser i lokalpressen att EU har bestämt att våra vattendrag skall återställas t...

Läs vidare ...