Start

Bostadsbolag satsar 58 miljoner

Årjängsbostadsbolag satsar 58 miljoner kronor på byggprojekt i närheten av centrum. Lägenheterna kommer att ha hög standard till en rimlig hyra.

-Vi har glädjen att nu meddela att vi fått ett investeringsstöd på drygt 14 miljoner kronor av länsstyrelsen för byggnation av hyresbostäder intill Kvarnåsens äldreboende i Årjäng, vilket möjliggör för oss att bygga. I och med detta bidrag kommer huset att hålla en lägre energinivå än vad som normalt byggs, hyrorna kommer att vara väsentligt billigare än om investeringsstödet inte beviljats, säger Stefan Nordman ordförande i bostadsbolaget.

Årjängs bostadsbolag har sedan tidigare fått bygglov för att bygga ett hyreshus med 38 stycken lägenheter i varierade storlekar. Lägenheterna är bra planerade av arkitekt Annki Haasma, med välutformade utrymmen i badrum och kök och alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare.
– Det som kommer att hända inom den närmsta framtiden är påbörjandet av själva projekteringen av huset, sedan efter vintern eller under början av våren kommer vi att börja med själva markarbetena, säger Stefan.

Stefan ser ingen avmattning av efterfrågan på hyresrätter inom kommunen. Det är viktigt att notera att det framför allt är byggandet av bostadsrätter som minskar i länet, medan nyproduktionen av hyresrätter ligger kvar på samma nivå. Den sannolika orsaken till det är att marknaden för dyra bostadsrätter börjar bli mättad samtidigt som införandet av bolånetak, amorteringskrav och skuldkvotstak begränsar hushållens möjligheter att efterfråga ägt boende. Ett antal projekt har också ställts om från bostadsrätt till hyresrätt.

Varför gör ni den här storsatsningen och bygger lägenheter?
– Det är brist på bostäder och vi skapar ett bättre anpassat boende i bra läge som både är nära butik och bussförbindelse till Norge och övriga Värmland men också närheten till naturen. På så sätt får vi mer folk som varaktigt är i centrum, vilket gör att det blir bättre förutsättningar för ett levande centrum, säger Stefan.

När och hur kan man teckna sig på en lägenhet?
¬– Vill man vara säker på att få en bostad är det bästa att så snart som möjligt kontakta oss och anmäla sitt intresse, säger Stefan.

Vilken typ av personer kommer att flytta in till de nya lägenheterna?
– Vi ser att de personer som bor hos oss är personer som vill ha ett smidigt boende utan krångel, såsom att samordna hantverkare när något ska bli lagat, snöskottning och skötsel i allmänhet. Vi är ju endast ett telefonsamtal bort, säger Stefan.

Se bygglovshandlingar Länk till fil

 


 

Text: Örjan Nässlander/ÅBAB
2 oktober 2019
Skriv kommentar
Dela med andra!