Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Nordmarkens Hockey Club, föreningen med 1270 medlemmar men utan arena.

Folkets Hus i Årjäng 2010-01-30Representanter från NHC samt "Kulon" och Jörgen Jönsson.

Under lördagseftermiddagen var det ”öppet hus” nere i Folkets Hus när NHC bjöd in för att manifestera och informera angående projektet ”Nordmarken Arena”, en eventuell ishall i Årjängs Kommun.

I Värmland finns det 25 aktiva ishockeyföreningar med ca 3500 aktiva spelare som rör sig i 16 ishallar. På den värmländska hockeykartan är Årjäng en ”svart plats”, men det här är det många som vill vara med och ändra på.
Listan över engagerade som ville dela med sig av sin åsikter den här eftermiddagen kring bygget var lång och imponerande. Representanter från NHC berättade först om hockeytraditionen i kommunen och även om visioner och hur hela projektet startade. Mer information finns på http://www.nordmarkenshockey.se/

Lars Nilsson från Värmlands Hockey Förbund tyckte att det var underbart att få vara på plats i Årjäng denna dag och hjälpa NHC i ett sådant här uppdrag.
Bo ”Kulon” Lennartsson från Färjestads BK som startat upp Färjestad Hockeyallians (för att kunna nå ut till hela hockey Värmland) informerade om den hjälp som FBK kan hjälpa NHC med och berättade om varför en ishall i Årjäng även är viktigt för Färjestad. Han förklarade hur Färjestads BK arbetar med arenautveckling i LLA och vikten av en sådan mötesplats för Karlstad, hur betydelsefull den är och inte ”bara” för hockeyn.


(Vilken fantastiskt stor och etablerad partner NHC har i FBK i arbetet med att jobba fram en ishall i kommunen!)

Även en utav Färjestads största stjärnor genom tiderna fanns på plats i Årjäng för att påverka.
Jörgen Jönsson berättade om vikten av att som barn kunna få aktivera sig och ha kul och vikten av att sysselsätta unga med vettiga aktiviteter. Han ser det som en självklarhet att stötta NHC och Årjängs Kommun med att utveckla ännu mer idrott som ger vänner och välbefinnande.

Jörgen Jönsson


Stig Lindell & Birger Pettersson Wiik

En viktig del i arbetet för en arena i kommunen är att visa på den bredd den kan bidra med till samället och inom vilka användningsområden den kan komma till bruk. Här fanns ingen mindre än Birger Pettersson Wiik (med Stig Lindell vid sin sidan) på plats för att ge kulturen ett ansikte. Han informerade om de olika arrangemang som man eventuellt kunde genomföra OM en arena fanns och hur hela bygden skulle kunna dra nytta av detta. Han visade vilken marknad det finns rent geografiskt, med Oslo bara några mil bort, och de belyste även det kontaktnät som finns för att kunna få artister till arrangemang i kommunen. En arena skulle givetvisa göra stora evenemang mycket lättare att genomföra och en arena skulle även göra det möjligt att bredda utbudet på evenemang i kommunen.
Han avslutade sin presentation med en mycket syrlig och giftig ”slogan” som många utav åhörarna i lokalen uppskattade och vår alldeles egna nöjesmogul drog ner jubel och applåder från publiken.

”En hockeyarena kostar inte mer än två hus på torget”

Som avslutning informerade NHC om det samarbet klubben har med bl a Falkenberg där de får mycket information och hjälp i planeringsarbetet med ritningar och vad man ska tänka på med all teknik och utrustning som krävs i byggandet av en eventuell ishall.

Som vanligt så gjorde Rikard Ohlin ett mycket bra arbete med att driva eftermiddagens alla punkter framåt på ett avslappnat vis.Kommentarer från några av våra politiker angående projektet Nordmarken Arena:


Tina Kristiansson (S)
- NHC har en kanonbra vision och självklart vill vi stödja dom i deras arbete! För närvarande ligger ju frågan om en arena hos kultur och fritid där vi tillsatt en arbetsgrupp, men dessvärre är detta inte något kommunen i dagsläget kan bygga. Vi måste tillsammans med fler aktörer som t.ex näringslivet se vad vi kan göra för att drömmen om en arena i Årjäng ska gå i uppfyllelse. Det är jättebra att NHC anordnar en sådan här dag!Runar Patriksson (Fp)
- Föreningsbildandet och engagemanget som enar kommunen är mycket bra! Folksporten ishockey har saknats i kommunen och en isyta behövs både för skolorna och för allmänheten. En arena kräver en stor ekonomisk satsning och den måste in i tidsramen där även skola och omsorg finns. En arena är även bra för näringslivet och en arena är en investering för framtiden. Folkpartiet ser positivt på frågan.

Kommunalrådet Katarina Johannesson var på plats och jag gissar att hon kommer att berätta med egna ord om sina tankar kring detta i sin blogg här på Årjängsportalen.
 

Det ska bli mycket spännande att följa projektet "Nordmarken Arena", kittlande tanke på en Arena fylld med evenemang här på hemmaplan!

Text/Bild:
Fredrik Bodin

1 februari 2010

Skriv kommentar

Hej!

jag känner Stig Lindell!!!!!!

Postat av Olivia den 7 maj 2010
Dela med andra!